5 - 2

Vitesse'08 1 (zon)

Groep 1 Laatste 32

23 december 2018 14:00

GENNEP – Het bekertoernooi zit erop voor Vitesse. In Schijndel was Avanti met 5-2 de sterkste.

Vitesse begon flitsend aan de wedstrijd In de 2e minuut bereikte Ron Janssen met een strakke bal door het midden de op snelheid liggende Gijs Giebels. Deze gaf doelman Steff van Kaathoven van de gastheren geen schijn van kans: 0-1. Lang plezier van deze voorsprong had Vitesse niet. In de 10e minuut schoot Geert van Heeswijk van zo’n 20 meter de gelijkmaker binnen. Halverwege de eerste helft claimde Vitesse een strafschop toen Niek Hendriks op zijn hakken werd getrapt binnen het Schijndelse strafschopgebied. De scheidsrechter zag er echter niets in en liet door spelen. In de tweede helft kwam Avanti in de 55e minuut op voorsprong. De scheidsrechter wuifde het appèl voor buitenspel van de Gennepse assistent scheidsrechter weg en Thiago Silva  zorgde voor de 2-1. In de 62e minuut kreeg Geert van Heeswijk van Avanti direct rood wegens natrappen. Vitesse gooide daarna alles op de aanval en Avanti loerde op de counter. Uit zo’n tegenaanval scoorde Said Ali Hussein in de 74e minuut de 3-1. Drie minuten later maakte Alejandro Navarro er 4-1 van. Gijs Giebels scoorde in de 84e minuut nog de 4-2. In de 89e minuut negeerde de scheidsrechter opnieuw een vlagsignaal voor buitenspel. In plaats van een vrije trap voor Vitesse gaf hij een hoekschop aan Avanti, waaruit Stef Smits de 5-2 scoorde. Het door blessures en vakantie geplaagde Vitesse leed in Schijndel een geflatteerde nederlaag en is uitgebekerd. Op 20 januari wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Volkel.