10 februari 2019 14:30

Scheidsrechter

L. van de Moosdijk

Onbekend

GENNEP – Uiteindelijk moest Vitese toch buigen  voor koploper Olympia. In Boxmeer stond het na 90 minuten 2-0 voor de gastheren.

Olympia zette vanaf der eerste minuut Vitesse onder druk. De Gennepenaren verweerden zich naar vermogen, maar Olympia bleek toch de sterkere ploeg. In de 16e minuut rondde Douwe Zwaan een voorzet van Ramon Bulkens vakkundig af. Met een snelle draai verraste hij doelman Lex Wever van Vitesse. Daarna beet Vitesse zich in de wedstrijd vast, maar het wist geen kansen te creëren. De ene kans die er voor rust kwam werd door doelman Jasper Görts knap over het doel getikt. Aan de andere kant was Douwe Zwaan dicht bij zijn tweede doelpunt. Maar nu wist Lex Wever te redden. In de tweede helft deed Vitesse er alles aan om de achterstand weg te werken, maar het slaagde er maar niet in om gevaarlijk te worden. In de 83e minuut schreeuwde heel Vitesse om een strafschop, toen Nils Reijnen het Boxmeerse strafschopgebied op zijn hakken werd getrapt. De scheidsrechter liet echter doorspelen. Enkele minuten later ging de bal wel op de stip aan de andere kant. Het Gennepse gevoel voor rechtvaardigheid werd daarmee veel geweld aangedaan. De pingel van Freek Kerkhoff verdween over het Gennepse doel. In de blessuretijd wist Sam Luppes nog de 2-0 aan te tekenen, Vitesse had, zeker in de tweede helft, geknokt voor wat het waard was, maar dat was niet voldoende. Een sterker Olympia verloor geen moment de controle over de wedstrijd en ging terecht met de overwinning strijken. Aanstaande zondag krijgt Vitesse de kans op herstel als het Nooit Gedacht uit Geffen ontvangt. Dan zal er echter wel gescoord moeten worden.