4 - 2

Vitesse'08 1 (zon)

3e klasse D

18 november 2018 14:30

GENNEP  Vitesse werd in Handel met 4-2 afgetroefd door een felleren effectievere tegenstander

Vitesse begon slap aan de wedstrijd. Het leek wel of sommigespelers de slaap nog niet uit hadden. Handel had daar lak aan en toog fris van de lever ten aanval. Bij Vitesse ging veel mis en steeds weer werd de bal weer bij de tegenstanderingeleverd. Toch bleven de Gennepenaren overeind en gaandeweg de eerste helft ontstond er zelfs een overwicht. Dat leidde ook tot kansen voor Gijs Giebels en Onür Gencalioglu, maar een doelpunt leverden die niet op. Net toen iedereendacht dat de rust met 0-0 zou worden bereikt sloeg Handel toe. Een hoekschop van de gastheren werd nog wel afgeweerd,maain de rebound schoot Rob Manders raak: 1-0. De tweedehelft begon dramatisch voor Vitesse. In de 47e minuut speeldeTeun Martens te kort terug op doelman Lex Wever. Toen die ook nog eens uitgleed, was het voor Mark de Waard een koud kunstje om de 2-0 te laten aantekenen, In de 67e minuut deed Vitesse toch iets terug. Niek Hendriks schoot van zon 25 meter raak. Vitesse ging daarna vol op de aanval spelen, maarHandel counterde levensgevaarlijk. Vitesse reageerde in de 71eminuut niet goed op een vrije trap van Mark de Waard en de bal glipte door de handen van Lex Wever in het Gennepse doel. In de 88e minuut maakte Koen Fonken er ook nog 4-1 van. In de 92e minuut verkleinde Gijs Giebels de achterstand nog tot 4-2, maar de nederlaag stond toen  al lang vast. Vitese bewees zichzelf geen goede dienst afgelopen zondag en zakt naar de derde plaats op de ranglijst. Aanstaande zondag ontvangen de Gennepenaren Avanti uit Schijndel dat in puntengelijk staat. Hopelijk zijn dan wel alle spelers bij de les!