Excellent 1 (zon)

3e klasse D

9 december 2018 14:00

E. Lemmens

GENNEP – Vitesse boog in eigen huis het hoofd voor Excellent. De Brabanders speelden slim en pakten met 1-3 de volle winst.

Vitesse begon stroef aan het thuisduel met Excellent. De gasten lieten de Gennepenaren het spel maken en probeerden vanuit de omschakeling gevaar te stichten. In de 17e minuut maakte de jarige doelman Gerwin Noij een overtreding op Roel Verberk. De bal ging op de stip en Timo Cornelissen zorgde voor de 0-1. In de 24e minuut werd het nog erger voor Vitesse. Een te slappe breedtepass van Teun Martens werd onderschept en Frans Cuppers maakte er 0-2 van. Vitesse wilde zich echter niet zo maar gewonnen geven en zette de gasten vervolgens onder druk In de 34e minuut leverde dat de aansluitingstreffer op. Gijs Giebels tikte de bal langs doelman Van de Stoel van de gasten na knap doorkoppen van Thymo Zeelen. In de tweede helft ging Vitesse op jacht naar de gelijkmaker. Excellent liet Vitesse komen, verdedigde gegroepeerd en loerde met lange ballen en snelle counters op verdere treffers. In de 70e minuut bereikte Nikky Cornelissen met een mooie steekbal de op snelheid liggende Roel Verberk. Die omspeelde doelman Gerwin Noij en zorgde voor de 1-3 eindstand. Vitesse bewees zichzelf geen goede dienst met deze thuisnederlaag. Aanstaande zondag krijgt het de kans op revanche in de uitwedstrijd tegen FC Schadewijk. Dan zal er toch met meer zelfvertrouwen gevoetbald moeten worden. In verband met de snel invallende duisternis begint deze wedstrijd om 14.00 uur.