3 - 1

Vitesse'08 1 (zon)

3e klasse D

2 december 2018 14:30

GENNEP – Lang zag het er naar uit dat Vitesse een punt zo overhouden aan de uitwedstrijd tegen Schijndel. Tot de 90e minuut was de stand 1-1. Toen ging de bal na een licht duwtje van Lorenzo Ribbink op de stip en kon Schijndel de 2-1 scoren. Uiteindelijk werd het ook nog 3-1.

Vitesse begon slap aan de wedstrijd. Schijndel zette meteen druk en drong de Gennepenaren steeds weer terug. Vitesse kwam niet aan voetballen toe. In de 34e minuut opende Brent Blummel de score, na zwak ingrijpen van de Gennepse verdediging. Schijndel bleef de dominerende partij, maar wist voor rust niet meer te scoren. In de tweede helft maakte Rob Janssen in de 52e minuut gelijk. Vitesse kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar Schijndel had de beste kansen. Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen sloeg het noodlot toe voor Vitesse. De scheidsrechter bestrafte een licht duwtje van Lorenzo Ribbink met een strafschop. De Gennepenaar kreeg zijn tweede gele kaart en Vitesse moest met 10 man verder. Vanaf 11 meter gaf Jordy van Kasteren doelman Lex Wever geen enkele kans: 2-1. Vitesse probeerde nog wel om gelijk te maken, maar in de 94e minuut counterde Schijndel naar 3-1 dankzij een doelpunt van Tjeerd Pijnenburg, Vitesse gaf, zeker voor rust, niet thuis en leed al weer de derde nederlaag van het seizoen. Aanstaande zondag kunnen de Gennepenaren zich hopelijk revancheren in de thuiswedstrijd tegen Excellent uit Oploo. Deze wedstrijd begint al om 14.00 uur. Aanstaande donderdag speelt Vitesse om 20.00 uur in en tegen Blerick in de derde ronde van de districtsbeker.