6 - 1

Vitesse'08 1 (zon)

3e klasse D

24 maart 2019 14:30

GENNEP – Een door schorsingen, blessures en werk danig gehavend Vitesse was niet opgewassen tegen het fris spelende Volkel. De Gennepenaren gingen met maar liefst 6-1 het schip in.

Het was voor trainer Fabian Krebbers nog een hele puzzel om een elftal op de been te brengen. Met behulp van een paar spelers uit lagere teams en enkele jeugdspelers lukte het toch nog om elf spelers op het veld te krijgen. In de 17e minuut sloeg Volkel voor het eerst toe. Vanaf de Gennepse linkerkant werd Bob Linders aangespeeld, die vanaf de rand zestien onhoudbaar binnen schoot. In de 26e minuut verraste Jan van de Rijt met een schitterend schot vanaf de rechterkant doelman Lex Wever en de gastheren stonden al op 2-0. Daar bleef het in de eerste helft bij. Pal na rust wist Lorenzo Ribbink op aangeven van Peter Bitter de 2-1 te scoren. Lang plezier had Vitesse niet van dit tegendoelpunt. In de 48e minuut kopte Ruud Verstegen uit een vrije trap de 3-1 binnen. In de 55e minuut tekende Bram van de Locht met een magnifieke vrije trap in de kruising voor de 4-1. Vitesse was op de knieën. In de 77e minuut zorgde Justin Damen voor de 5-1 en de 6-1 kwam in de 84e minuut van de voet van Luuk van de Elzen. Vitesse leed de grootste nederlaag in jaren en kan nu twee weken de wonden likken. Op 7 april ontvangt Vitesse om 14.30 uur FC Schadewijk.