1 - 1

Vitesse'08 1 (zon)

3e klasse D

28 oktober 2018 14:30

GENNEP – Vitesse speelde in Megen  moeizaam met 1-1 gelijk tegen Ulysses. Vooral in de eerste helft ging er erg veel mis aan Gennepse kant.

Het leek wel of Vitesse niet helemaal wakker was in het begin. Bijna alles ging mis aan Gennepse kant en het fris spelende Ulysses had weinig te duchten. Vitesse won vrijwel geen duel en het fysiek sterke Ulysses voelde dat er kansen lagen. In de 23e minuut kregen de gastheren toch wel erg gemakkelijk een strafschop mee na een lichte overtreding in het Gennepse strafschopgebied. Vanaf elf meter gaf Paul van Lith doelman Lex Wever geen enkele kans: 1-0. In de 34e minuut kreeg Vitesse zo’n 30 meter van het doel van Ulysses een vrije trap na een handsbal van Robert van de Water. De Megense speler kreeg voor deze overtreding zijn tweede gele kaart en Ulysses moest met 10 man verder. De vrije rap leverde niets op. Ulysses legde vanaf nu de nadruk helemaal op de verdediging en Vitesse zag maar geen kans om een bres te slaan in de verdediging. In de 78e minuut ging de bal bij Ulysses op de stip. Doelman Sven Rietveld stompte het schot van Niek Hendriks echter uit de hoek. Ulysses kreeg de bal niet weg en Rob Janssen schoot de gelijkmaker binnen. Vitesse ging nu op jacht naar de winnende treffer, maar Ulysses hield het achterin verder dicht. In de blessuretijd waren de gastheren nog dicht bij de winnende treffer, maar Lex Wever kon met de voet redding brengen. Vitesse speelde een zeer moeizame wedstrijd waarin het bijna geen kansen wist te creëren. Aanstaande zondag ontvangt Vitesse het op de tweede plaats staande Margriet uit Oss. Dat wordt opnieuw een zware opgave voor de Gennepenaren.