Vitesse'08 1 (zon)

3e klasse D

30 september 2018 14:30

Onbekend

GENNEP – Vitesse boekte in Geffen een kleine, maar verdiende 0-1 overwinning op Nooit Gedacht.

Vanaf de eerste minuut was Vitesse de toonaangevende partij, mar slaagde er toch niet echt in om gevaarlijk te worden. Nooit Gedacht werd wel stevig in de verdediging gedrukt, maar het hield wel stand. In de tweede helft wist Vitesse in de 52e minuut te scoren. De mee opgerukte Onur Gencalioglu zette vanaf de rechterkant strak voor en Gijs Giebels kopte de bal over de uitlopende doelman Luuk Bijveld in het Geffense doel. Voor Nooit Gedacht was dit doelpunt het sein om meer op de aanval te spelen. Gaandeweg de tweede helft werd het Gennepse overwicht minder en Vitesse moest terug. Toch bleef het vrij gemakkelijk op de been, Een wilde tackle van Koen Theunissen in 87e minuut leverde de Gennepenaar een directe rode kaart op en Vitesse moest met 10 man verder. Nooit Gedacht vergrootte de aanvallende pogingen, maar Vitesse gaf geen krimp. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Drost werd door de Gennepenaren met gejuich begroet. De eerste overwinning van het seizoen was een feit. Aanstaande zondag gaat Vitesse in Helmond op bezoek bij MULO. Ook dat belooft weer een zware en moeilijke wedstrijd te worden.