3e klasse D

22 april 2019 14:30

GENNEP – Vitesse ging in eigen huis flink onderuit tegen Schijndel/DE WIT. De gasten
gingen uiteindelijk met een 2-6 overwinning naar huis.
Vitesse begon nog goed aan de wedstrijd. Toen Thymo Zeelen in de 16e minuut onderuit werd
gehaald in het strafhopgebied van de gasten leverde dat een strafschop op. Die werd door
Bjorn Hendriks feilloos benut. Lang plezier van deze voorsprong hadden de Gennepenaren
niet. Al in de 22e minuut was de stand weer gelijk toen Thomas-Jan van Raaij scoorde. In de
26e minuut scoorde Tjeerd Pijnenburg na de mooiste aanval van de wedstrijd de 1-2.
Schijndel kreeg de smaak te pakken en Vitesse werd met de minuut onzekerder. In de 41e
minuut maakt Pijnenburg ook de 1-3. Pal na rust gloorde er even hoop in de Gennepse harten
toen Onur Gencalioglu de 2-3 scoorde. Vitesse ging op jacht naar de 3-3, maar Schijndel bleef
goed overeind. In de 66e minuut vervloog alle Gennepse hoop toen Stan Guns de 2-4 liet
aantekenen. Dani Eijkmans maakte hierna zijn debuut in het eerste van Vitesse. Hij verving
doelman Lex Wever, maar hij zal er niet erg blij mee zijn geweest. Schijndel had de smaak te
pakken en 73e minuut scoorde Tjeerd Pijneburg de 2-5. In de 78e minuut maakte Thomas-jan
van Raaij het half dozijn vol voor de gasten. Door deze nederlaag is Vitesse afgezakt naar de
11e plaats op de ranglijst. Er zal nu toch echt weer eens een wedstrijd gewonnen moeten gaan
worden. Bij voorkeur te beginnen aanstaande zondag als de Gennepenaren in Oss aantreden
tegen FC Schadewijk, dat net als Vitesse 27 punten heeft, maar twee wedstrijden minder