Boekel Sport 1 (zon)

3e klasse D

21 oktober 2018 14:30

R. van de Rijt

GENNEP – Vitesse leed in eigen huis een 1-2 nederlaag tegen een effectiever spelend Boekel
Sport.

Zoals al vaker dit seizoen brak het Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Boekel Sport weer op
dat de kansen die het kreeg niet werden benut. Zeker in de slotfase kregen de Gennepenaren
enkele grote kansen op de gelijkmaker, maar steeds weer stond een Boekel been dat in de
weg. Vitesse was in het begin van de wedstrijd de dominerende ploeg. Boekel Sport wachtte
een beetje af en sloeg in de 27e minuut keihard toe. Noud van Stiphout kopte raak uit een
voorzet vanaf de rechterkant. Vitesse was even van slag, maar toog al snel wer ten aanval. In
de tweede helft kreeg het in de 56e minuut loon naar werken .Thymo Zeelen speelde zich
knap vrij en zijn voorzet werd door Rob Janssen binnen geschoten. Na die gelijkmaker
verhoogde Vitesse de druk op het Boekel doel. De gasten lieten Vitesse komen en loerden op
de counter. In de 84e minuut had die tactiek succes. De Gennepse verdediging verslikte zich
in de bal en Twan Merks scoorde de 1-2. In de slotfase gooide Vitesse alle schroom van zich
af, maar steeds weer voorkwam een Boekels been de toch wel verdiende gelijkmaker. Vitesse
leed een kleine nederlaag, waar het toch minstens een gelijkspel had verdiend. Aanstaande
zondag gaat Vitesse in Megen op bezoek bij het gepromoveerde Ulysses. Dan zal het zaak
zijn de kansen die het krijgt te benutten.