7 april 2019 14:30

Onbekend

GENNEP – Vitesse boekte in eigen huis een grote en belangrijke overwinning. FC
Schadewijk werd met 4-1 verslagen.
Vitesse begon goed aan de wedstrijd. Al in de 19e minuut kwamen de Genneparen op
voorsprong toen Thymo Zeelen raak schoot. In de 31e minuut kon doelman Martin Roelofs
van de gasten een tweede Gennepse treffer nog voorkomen door een schot van Rob Janssen
over het doel te tikken. Drie minuten later viel die tweede Gennepse treffer toch. Coen Wijnen
kopte raak uit een schitterende vrije trap van Ron Janssen. In de tweede helft probeerde
Schadewijk uit alle macht de bakens te verzetten, maar Vitesse bleef overeind en werd enkele
keren in laatste instantie gered door geweldige reddingen van doelman Lex Wever. Na een uur
voetballen leidde een overtreding van Onur Gencalioglu tot een strafschop voor de gasten.
Lex Wever pakte het schot van Danny Laukes echter klemvast. Vitesse bleef met uitvallen
voor gevaar zorgen. In de 76e minuut schoot Ron Janssen de 3-0 binnen op aangeven van
Onur Gencalioglu. In de 90e minuut scoorde Schadewijk tegen, al keurde de scheidsrechter
het doelpunt goed op aangeven van de Gennepse assistent-scheidsrechter. In de tweede
minuut van de extra tijd verzilverde Onur Gencalioglu een slimme indirecte vrije trap van
Ron Janssen in het strafschopgebied van Schadewijk, waardoor de eindstand 4-1 werd.
Vitesse boekte een belangrijke overwinning en kan nu weer met een gerust hart naar beneden
kijken. Met nog zes wedstrijden te spelen hebben de Gennepenaren een buffer van 11 punten
op de onderste drie plaatsen. Aanstaande zondag wacht Vitesse opnieuw een zware wedstrijd.
Dan wordt in Oploo aangetreden tegen een fysiek zeer sterk Excellent.