Margriet (zon)

3e klasse D

4 november 2018 14:30

B. Versteegh

GENNEP – Vitesse boekte in eigen huis een klinken de 4-0 overwinning op de nummer twee van de ranglijst, Margriet uit Oss.

Anders dan een week geleden was Vitesse deze zondag wel bij de les. Margriet opende sterk, maar Vitesse bood goed weerwerk. In de 6e minuut scoorde Vitesse. |een hoekschop vanaf rechts werd door Jessy Wolff  binnengekopt. Margriet gooide daarna alles op de aanval en Vitesse kwam onder grote druk te staan. De gasten uit Oss kregen ook een paar kansjes, maar een schot ging voorlangs en in laatste instantie bleek doelman Lex Wever van de Gennepenaren een betrouwbare ruggensteun. In de 42e minuut sloeg Vitesse opnieuw toe. Gijs Giebels kopte raak uit een voorzet van Thymo Zeelen.  In de tweede helft stond Vitesse opnieuw onder grote druk, maar ook nu slaagde Margriet er niet in een bres te slaan in het Gennepse bolwerk. In de 82e minuut bereikte een lange bal van Ron Janssen de van eigen helft startende Niek Hendriks. Alleen voor doel gaf hij doelman Danny de Natris van de gasten een schijn van kans: 3-0. Twee minuten later zette Onur Gencalioglu een punt achter de wedstrijd door de 4-0 te scoren Vitesse toonde vanaf het begin veel inzet en speelde een degelijke wedstrijd. Margriet was een sterke tegenstander, maar het ging met lege handen naar huis. Op 18 november hervat Vitesse de competitie met de lastige uitwedstrijd in en tegen Handel.