3e klasse D

7 oktober 2018 14:30

Onbekend

GENNEP – Vitesse won in een knotsgekke wedstrijd in Helmond met 3-5 van |MULO.

De beginfase was voor Vitesse, maar in de 14e minuut scoorde MULO de 1-0 uit de eerste de beste aanval. Doelman Hein de Jager was kansloos op de kopbal van Baris Cevik. In de 22e minuut spatte een vrije trap van Gijs Giebels vanaf de rand van het Helmondse strafschopgebied op de paal uiteen. MULO kreeg de bal niet weg en Niek Hendriks zorgde voorde 1-1. Vitesse kreeg nu wat meer greep op de wedstrijd en in de 42e minuut kopte Tom Verbeek Vitesse naar een 1-2 voorsprong. Lang plezier hiervan hadden de Gennepenaren niet. In de 44e minuut scoorde Jefrey Lammers, al of niet buitenspel de 2-2. In de tweede helft kwam MULO in de 50e minuut op 3-2 door een doelpunt van Baris Cevik. Twee minuten later was het al 3-3. Gijs Giebels dook vrij op voor het doel van MULO en doelman Brian Claessens was volstrekt kansloos. MULO probeerde hierna weer grip op de wedstrijd te krijgen, maar Vitesse had nu de smaak te pakken. Het ving de aanvallen van MULO goed op en toog met snelle uitvallen ten aanval. In de 57e minuut  bereikte de net ingevallen Joey van Krevel met een diepe bal de voor het doel opduikende Gijs Giebels. Die kopte de 3-3 binnen. In de 83e minuut waren de rollen omgedraaid. Nu zette Gijs Giebels vanaf links voor en Joey van Krevel tekende de 3-5 aan. MULO drong daarna nog wel aan, maar Vitesse hield stand. Dankzij deze 3-5 overwinning staat Vitesse op de gedeelde eerste plaats, samen met Olympia uit Boxmeer en Excellent uit Oploo. Aanstaande zondag ontvangt Vitesse om 14.30 uur Constantia uit Wanroy. Ook dan zal Vitesse weer vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden.