1 - 0

Vitesse'08 1 (zon)

3e klasse D

14 april 2019 14:30

GENNEP – Vitesse leed in Oploo een onverdiende 1-0 nederlaag tegen Excellent. Eigenlijk
verdienden beide ploegen geen overwinning, daarvoor werden te weinig kansen gecreëerd.
Beide ploegen slaagden er de gehele wedstrijd niet in een goede aanval op te zetten, laat staan
af te ronden. Uiteindelijk leidde een wat gemakkelijk gegeven strafschop indirect tot een
overwinning voor de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg Excellent om onduidelijke reden een
strafschop van de scheidsrechter cadeau. Tot opluchting van heel Vitesse schoot Sven Heldens
hoog over. In de tweede helft ging de bal in de 66e minuut opnieuw op de stip. Nu na een
handsbal van Stijn Verhoeven. De bal rolde van zijn schouder over zijn arm. In eerste instantie
keerde doelman Lex Wever van de Gennepenaren het schot van Rick van Koulil, maar hij was
kansloos op de rebound van dezelfde speler. Vier minuten later kreeg de vlak na rust
ingevallen Niek Hendriks tot ieders verbazing een directe rode kaart voor een vermaande
overtreding. De Gennepse speler raakte wel zijn tegenstander, maar kon die absoluut niet zien.
Voor Vitesse waren de druiven zuur en enkele spelers reageerden hun frustraties af op de
scheidsrechter. Het gevolg, nog eens vier gele kaarten. Al met al een wat ongelukkige
nederlaag voor Vitesse, dat, net als Excellent er eigenlijk niet ion slaagde om een
doeltreffende aanval op te zetten. Vitesse speelt op Tweede Paasdag thuis tegen nummer twee