Ulysses 1 (zon)

3e klasse D

17 maart 2019 14:30

Onbekend

GENNEP – Vitesse bewees zichzelf een slechter dienst door in eigen huis met 1-2 te verliezen
van hekkensluiter Ulysses.
De Gennepenaren begonnen goed aan de wedstrijd, maar ook deze middag werd bewezen dat
scoren een te moeilijke opgave is. Ulysses werkte hard, hanteerde vooral de lange bal en
bracht Vitesse daarmee af en toe danig in de problemen. Aan Gennepse kant ging daarbij ook
nog voortdurend het een en ander mis. In de 16e minuut kwamen de gasten op voorsprong.
Doelman Lex Wever van Vitesse kon de bal niet ver genoeg wegstompen na een voorzet van
de zijkant en Willem Brouwer profiteerde :0-1. Vitesse gooide na deze tegenslag nog meer op
de aanval. Ulysses loerde op de counter. In de 40e minuut ontsnapte een speler van Ulysses
aan buitenspel. Hij werd door Bjorn Hendriks op de rand van het strafschopgebied ten koste
van een overtreding gestopt. Het kwam de Gennepenaar op een directe rode kaart te staan. De
vrije trap ging vervolgens over. In de tweede helft werd Vitesse, ondanks dat het met een
man minder speelde, sterker. Dat leverde in de 51e minuut de gelijkmaker op via de voet van
Thymo Zeelen. Vitesse drong daarna de gasten steeds verder terug, maar het wist niet meer te
scoren. Steeds weer zat er een voet van een verdediger tussen, of de bal werd een prooi voor doelman
Max van Eldijk. Ulysses was af en toe nog gevaarlijk met een razendsnelle counter. In de 90e
minuut had het daarmee ook nog succes en opnieuw was het Willem Brouwer die Vitesse in
rouw dompelde: 1-2. Vitesse bewees zichtzelf geen goede dienst en heeft de punten nog
steeds hard nodig. Aanstaande zondag gaan de Gennepenaren op bezoek bij Volkel. Hopelijk
lukt het trainer Fabian Krebbers om nog een elftal op de been te brengen.