Vitesse'08 1 (zon)

3e klasse D

26 mei 2019 14:30

Onbekend

GENNEP – Vitesse heeft een teleurstellend seizoen afgesloten met een nederlaag. Ondanks een 0-2 voorsprong verloren de Gennepenaren met 3-2 van Constantia. Opnieuw moest Vitesse enkele basisspelers missen. Desondanks begonnen de Gennepenaren goed aan de wedstrijd. Constantia werd met verzorgd voetbal teruggedrongen. In de 21e minuut belandde een vrije trap van Ron Janssen op rechts bij Onur Gencalioglu. Diens voorzet werd door Jelle van Tienen binnen geschoten. In de 29e minuut kwam Vitese zelfs op 0-2. Doelman Stefan Josephs van de gastheren verkeek zich finaal op een vrije trap van Ron Janssen, die zomaar binnen plofte. Lang plezier van deze voorsprong had Vitesse niet. In de 31e minuut leidde balverlies op het middenveld tot een snelle aanval van Constantia. Giel Franken scoorde de aansluitingstreffer. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Constantia zelfs langszij een hoekschop van de gastheren werd nog afgeweerd, maar in de rebound schoot Jeroen van de Ven raak: 2-2. In de tweede helft ging Constantia enthousiast verder. Vitesse had dan misschien wel het meer verzorgde voetbal, de beste kansen waren voor Constantia. Vitesse kwam enkele malen goed weg. Zo werd niet gescoord toen een speler vrij
voor het Gennepse doel opdook. Het schot ging ver naast. De wedstrijd leek in 2-2 te eindigen, totdat in de blessuretijd van de tweede helft een speler van Vitese hands maakte in het strafschopgebied. Milano van der Cruijsen liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot zijn ploeg naar een 3-2 overwinning. Voor Vitesse is er een einde gekomen aan een moeizaam seizoen, waarin er vooral na de winterstop te veel misging. De Gennepenaren krijgen nu enkele maanden rust om alles eens goed op een rij te zetten en dan in septembermet friss e moed aan een nieuw seizoen te beginnen.