Olympia'18 1 (zon)

3e klasse D

22 september 2018 18:30

R.J. de Graaf

GENNEP – Vitesse is het seizoen in eigen huis begonnen met een knap 2-2 gelijkspel tegen het sterke Olympia uit Boxmeer

Al na 38 seconden kwam Vitesse op voorsprong. Gijs Giebels krulde een vrije trap vanaf de rand van het Boxmeerse strafschopgebied langs de muur en de verbouwereerde doelman Jasper Görts in het doel. Olympia schrok van zoveel dadendrang, maar nam al snel het heft stevig in handen. Vitesse werd steeds verder teruggedrongen, maar vooralsnog bleven de Gennepenaren overeind. Een overtreding in het Gennepse strafschopgebied leverde Olympia in de 31e minuut een strafschop op. Deze werd dor Douwe Zwaan feilloos benut. Olympia probeerde hierna door te drukken, maar Vitesse hield stand. In de tweede helft kopte Douwe Zwaan Olympia in de 56e minuut naar een 1-2 voorsprong. Het leek erop dat Vitesse zou gaan verliezen, maar het rechtte de rug en pakte Olympia stevig aan. In de 63e minuut schoot Koen Theunissen de 2-2 binnen uit een hoekschop vanaf de rechterkant. Olympia was even later dichtbij de 2-3, maar met een uiterste inspanning tikte doelman Gerwin Noij van Vitesse de bal naast zijn doel. In de slotfase kroeg ook Vitesse nog enkele kansjes, maar die konden niet worden benut. Vitesse hield een dik verdiend punt over aan de confrontatie met kampioenskandidaat Olympia. Aanstaande zondag speelt Vitesse in Geffen tegen Nooit Gedacht. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.