Vitesse'08 1 (zon)

Groep 1 23

2 september 2018 14:30

F.C.P. Thijssen

GENNEP – Vitesse boekte in Middelaar een verdiende maar zeer moeizame 1-3 overwinning op Astrantia.

Vanaf de eerste minuut domineerde Vitesse. Het kreeg ook enkele grote kansen, maar die werden allemaal gemist. Pas in de 36e minuut wist Gijs Giebels met een rake kopbal te scoren. De bal belandde uit een voorzet van rechts op de lat en de Gennepse spits wist in tweede instantie te scoren. IN de tweede helft leek Vitesse in de 51e minuut op 0-2 te komen, maar doelman Mark Deelen van de gastheren ranselde de strafschop van Niek Hendriks uit zijn doel. In de 59e minuut sloeg Astrantia onverwacht toe. Uit een aanval over de rechterkant scoorde Wim Broeks de gelkijkmaker. Vitesse worstelde ondertussen meer met zichzelf dan met de tegenstandeer. Inde 75e minuut zette Bjorn Hendriks Vitesse toch op 1-2. Vier minuten later maakte Teun Martens met een mooi schot aan alle onzekerheid een einde:1-3. Vitesse had meer moeite met Astrantia dan verwacht, maar kwam met de schrik vrij. Op zaterdag 8 september is om 18.00 uur Heijen te gast op de Heijkuul. Op zondag 16 september speelt Vitesse om 14.30 uur in Milsbeek tegen de plaatselijke SV. De competitie begint voor Vitesse op zaterdag 22 september om 18.30 uur met de thuiswedstrijd tegen Olympia’18 uit Boxmeer.