7 december 2017 20:00

Scheidsrechter

M. Azarfane

Onbekend

GENNEP -  Door een 4-3 nederlaag tegen Vianen Vooruit is Vitesse uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Omdat Vianen Vooruit niet beschikt over een lichtinstallatie bij het hoofdveld werd de wedstrijd gespeeld bij VCA in Sint Agatha. De wedstrijd begon ook nog eens drie kwartier te laat omdat scheidsrechter de Wit vast zat in een file. Vitesse begon voortvarend aan de wedstrijd en al in de 4e minuut werd het 0-1 toen Acheraf Mabtoul een voorzet van Bassim Sayeb afrondde. Lang plezier van deze voorsprong had Vitese niet, want in de7e minuut ging de bal op de stip na een handsbal van een Gennepse speler. Jeroen Ebben scoorde vanaf 11 meter de gelijkmaker. Vitesse liet zich niet ontmoedigen en in de 26e minuut kwam he3t weer op voorsprong dankzij een doelpunt van Bassim Sayeb na een r razendsnelle aanval. Twee minuten lager ging de bal andermaal op de Gennepse stip, nu na een overtreding. Rik Willemsen voltrok het vonnis en de stand was opnieuw gelijk. In de tweede helft kwam Vianen Vooruit in de60e minuut op voorsprong en ook n u was Rik Willemsen de doelpuntenmaker. Het Gennepse antwoord liet niet lang op zich wachten. In de 63e minuut scoorde Bassim Sayeb de 3-3. In de 77e minuut gaf Vitesse nogal gemakkelijk een vreje trap weg net buiten het eigen strafschopgebied. In eerste instantie kon die vrije trap nog worden afgeweerd, maar op de rebound van Thomas van de Sanden had niemand van Vitesse het goed antwoord. Vitesse viel daarna nog wel verwoed aan, maar gescoord werd niet meer. Vitesse is uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan zich nu volledig concentreren op de competitie. Daarin wacht aanstaande zondag, 10 december, al een zware tegenstander. Dan is het op de derde plaats staande Volkel te gast op de Heijkuul. Winst is voor Vitesse absoluut prioriteit nummer 1. De wedstrijd begint al om 14.15 uur in verband met de vroeg invallende duistereis.