1 - 3

Vitesse'08 1 (zon)

Groep 1 04

9 november 2017 20:00

GENNEP -  Vitesse heeft de bekerwedstrijd in en tegen Ravenstein met 1-3 gewonnen. Een in de eerst helft opgelopen achterstand kon na rust worden weggewerkt.

Door blessures en schorsingen zag trainer Fabian Krebbers zich gedwongen het elftal op 7 plaatsen te wijzigen ten opzichte van de wedstrijd tegen Stormvogels. Het bood wel enkele jeugdspelers de kans hun eerste optreden in de Gennepse hoofdmacht te hebben. De eerste kans in de wedstrijd was voor Vitesse. Martijn Custers ging alleen op het Ravensteinse doel af, mar zag zijn schot gekeerd door doelman Marcel van de Heuvel. Even later ging een voorzet vanaf links van Gijs Giebels aan iedereen voorbij. In e 8e minuut sloeg Ravenstein onverwacht toe. Uit een snelle counter scoorde Lars Lenting de openingstreffer. Vitesse bleef ook hierna de dominante ploeg, maar wist voor rust niet te scoren. In de tweede helft maakten de jeugdspelers Daan Rutten en Jelle van Tienen voor het eerst en zeer verdienstelijk hun opwachting in de Gennepse hoofdmacht. Het duurde nog tot de 64e minuut voordat Vitesse langszij kwam. Stijn Verhoven scoorde vanuit een hoekschop de gelijkmaker. Daarna ging het snel. In de 69e minuut zette Bjorn Hendriks Vitesse op voorsprong. Toen dezelfde speler er in de 72e minuut ook nog 1-3 van maakte was de wedstrijd gelopen. Ravenstein probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar Vitesse gaf geen krimp. Aanstaande zondag, 19 november, ontvangt Vitesse op de Heijkuul Vianen Vooruit, een lastig te bespelen tegenstander, waaraan de Gennepenaren in het verleden de handen meer dan vol hadden.