Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

27 mei 2018 14:30

M. Adriaans

GENNEP  Vitesse heeft de laatste wedstrijd van het seizoen op duidelijke manier gewonnen. In en tegen Volkel werd het 1-3.

Vitesse begon energiek aan de wedsstrijd, maar ook Volkel liet zich van zijn betere kant zien. De wedstrijd golfde op en neer, zonder dat er nu meteen echte kansen ontstonden.de eerste kansen waren voor Vitesse, maar doelman Tomek Kuijpers van de gastheren hield o knappe wijze zijn doel schoon In de 35e minuut zette Vitesse en snelle aanval op  die door Gijs Giebels doeltreffend werd afgerond. Vier minuten later was Thymo Zeelen dicht bij de 0-2, maar hij schoot naast. Volkel scoorde voor rust twee keer, maar beide doelpunten vonden geen doorgang. De een werd afgekeurd wegens buitenspel, de andere omdat het een indirecte vrije trap betrof die in een keer  in het doel werd geschoten. In de tweede helft kwam Vitesse al snel op 0-2. Thymo Zeelen kopte raak. Vitesse kreeg nu steeds meer de overhand, terwijl Volkel bleef problemen bleef houden met het benutten van de kansen. In de 72 minuut scoorde Niek Hendriks uit een voorzet van Joey van Krevel de 0-3. Drie minuten voor tijd redde de jeugdige Bodie Jilesen de eer van Volkel door tegen te scoren. Vitesse liet zich in Volkel van zijn goede kant zien en won verdiend en overtuigend van een worstelend Volkel. De Gennepenaren trokken in de tweede helft van het seizoen een slechte eerste helft recht en eindigen op een verdienstelijke negende plaats.