6 - 3

Hapse Boys 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

20 mei 2018 14:30

GENNEP – Vitesse heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met duidelijke cijfers gewonnen van Hapse Boys. Uiteindelijk werd het 6-3 voor de Gennepenaren.

Vitesse begon slap aan de wedsstrijd en Hapse Boys voelde dat er kansen waren, In de24e minuut leidde balverlies op het middenveld tot het eerste doelpunt. Hapse Boys trok snel ten aanval en Job Kemperman gaf doelman Lex Wever van Vitesse geen schijn van kans. Na dit doelpunt schrok Vitesse wakker en in de33e minuut verschalkte Thymo Zeelen doelman Dirk Thijssen met een raar, mar doeltreffend schot. Zes minuten voor rust kreeg Hapse Boys misschien wel de grootste kans van de wedstrijd toen een speler alleen voor het Gennepse doel opdook, Doelman Lex Wever wist het schot echter te pareren. In de tweede helft werd Vitese sterker en dat resulteerde ind55e minuut in de 2-1 van Bjorn Hendriks. Drie minuten later bereikte een pass van Stijn Verhoeven Bjorn Hendriks die door kopte n ar Bas Janssen. Die kopte vervolgens raak. In de 70e minuut leek de wedstrijd gelopen toen Bjorn Henriks een prachtige pass van broer Niek doeltreffend afrondde. Vitese wilde op de lauweren gaan rusten, maar Hapse Bos dacht daar anders over. In de72e minuut schoot Tom Meijer de 4-2 binnen. Vitesse reageerde goed en toen Bjorn Hendriks inde 82e minuut onderuit werd gehaald leverde dat een strafschop op. Tom Verbeek tekende vanaf 11 meter de 5-2 aan. Amper een minuut later deed Hapse Boys wat terug. Daan Meijer scoorde de 5-3. In de vierde minuut van de extra tijd zorgde junior Jelle van Tienen met een verwoestend schot van buiten het strafschopgebied voor de 6-3 eindstand. Door deze overwinning is Vitesse vrij van alle zorgen. Het kan de laatste wedstrijd aanstaande zondag in en tegen Volkel met vertrouwen tegemoetzien.