Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

13 mei 2018 14:30

R. Karavla

Tot de derde minuut van de blessuretijd leek Vitesse een punt over te houden aan de uitwedstrijd tegen Berghem Sport. Toen sloegen de gastheren alsnog toe en stond Vitesse met lege handen.

Berghem Sport zette Vitesse vanaf de eerste minuut onder druk, zonder tot echte scoringskansen te komen. In de 16e minuut was het ineens raak aan de andere kant. Een voorzet van Lorenzo Ribbink werd door doelman Joep Hoefnagels van Berghem Sport verkeerd beoordeeld en de bal verdween in het doel: 0-1. Lang plezier van deze voorsprong had Vitesse niet want in de 21e minuut was de stand weer gelijk. Nu werd doelman Lex Wever van Vitesse verrast door een voorzet van Stef van den Broek. Net als zijn collega 5 minuten eerder werd hij misleidt door een mee springende aanvaller. In d e tweede helft zakte het peil van de wedstrijd. Beide teams streden volop voor de overwinning, maar beide teams slaagden er nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Gijs Giebels was namens Vitesse nog dicht bij een goal, maar hij zag zijn schot op de lat belanden. Berghem Sport drong in de slotfase geweldig aan en Vitesse leek diverse keren te bezwijken Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen sloeg Berghem Sport toch nog toe. Opnieuw was het Stef van den Broek die scoorde. Voor Vitesse waren de druiven toch wel zuur. Het had opnieuw alles gegeven en stond opnieuw met lege handen.  Door deze nederlaag is Vitesse nog steeds niet helemaal veilig. Er moet uit de resterend twee wedstrijden nog één punt gepakt worden om het klassenbehoud op eigen kracht veilig te stellen. Dat zou aanstaande zondag, Eerste Pinksterdag, kunnen in de thuiswedstrijd tegen Hapse Boys, dat strijdt voor zijn laatste kans op lijfsbehoud. Het zal opnieuw bikkelen worden!