22 april 2018 14:30

Scheidsrechter

M.A.G. Opsteen

Onbekend

GENNEP – Vitesse boekte tegen Boekel Sport een zwaarbevochten, maar verdiende 2-1 overwinning. De Gennepenaren moesten daarvoor wel tot ver in de blessuretijd knokken, maar de punten bleven in Gennep.

Vitesse werd aanvankelijk teruggedrongen door Boekel Sport, maar na zo’n 10 minuten namen de Gennepenaren het initiatief over. In de 18e minuut spatte de bal uit een scherpe hoekschop van Bjorn Hendriks op de paal uiteen. Vijf minuten later moest de Gennepse speler met een enkelblessure het veld verlaten. Zijn plaats werd op meer dan voortreffelijke wijze overgenomen door Bas Janssen, die meteen volop meedraaide en in de 29e minuut zelfs de openingstreffer voor zijn rekening nam. Vitesse bleef ook na dit doelpunt domineren, maar slaagde er voorlopig niet in om het overwicht in doelpunten om te zetten. In de 44e minuut was het wel raak, toen Rob Janssen de terugspringende bal in het doel schoot. In de tweede helft bleef Vitesse overwicht houden, maar opnieuw stond de paal een derde treffer in de weg. In de 64e minuut scoorde Boekel Sport onverwacht uit een scrimmage tegen. Rens van der Wijst wist doelman Lex Wever van de Gennepenaren te passeren. Boekel Sport ging hierna vol op de aanval spelen, maar Vitesse hield stand. Het kreeg zelfs de betere kansen, maar wist die niet te benutten. In de 76e minuut kreeg Rob Janssen onverwacht zijn tweede gele kaart en Vitese moest met 10 man verder. Desondanks hield het stand. Ook in de lange blessuretijd gaven de Gennepenaren geen krimp en was zelfs dicht bij een derde treffer. Vitesse pakte drie uitermate belangrijke punten en neemt wat meer afstand van de onderste drie plaatsen. De race is echter nog lang niet gelopen. Vitesse zal nog een paar finales moeten spelen. Aanstaande zondag gaat Vitesse op bezoek bij Nijnsel/TVE Reclame. Winst is ook daar noodzakelijk. Vitesse zal dus opnieuw alles uit de kast moeten halen om de punten mee naar huis te kunnen nemen.