Olympia'18 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

8 april 2018 14:30

M.L.A. Bloemen

Gelijkspel Vitesse tegen Olympia GENNEP – Vitesse heeft in de thuiswedstrijd tegen Olympia’18 uit Boxmeer met 2—2 gelijkgespeeld.

Olympia opende sterk op de Heijkuul. Vitesse werd achteruitgedrukt en het leek een kwestie van tijd voordat de gasten zouden scoren. Dat gebeurde pas in de 21e minuut toen Dylan Donkers de score opende. Het leek wel alsof dit doelpunt Vitesse wakker schudde. In de 26e minuut schoot Gijs Giebels uit een pass van Jessy Wolff naast. In de tweede helft begon Vitesse sterk. Dat resulteerde in de 51e minuut in de gelijkmaker van de snelle Thymo Zeelen. De euforie over de gelijkmaker was van korte duur, want in de 53e minuut zette Dylan Donkers Olympia opnieuw op voorsprong. Vitesse ging hierna op zoek naar de nieuwe gelijkmaker. Een handsbal in de 54e minuut in het Boxmeerse strafschopgebied leverde Vitesse een strafschop op. Niek Hendriks gaf doelman Jasper Görts van de gasten geen schijn van kans: 2-2. Beide ploegen gingen hierna op zoek naar de winnende treffer, maar die bleef uit. Vitesse herstelde zich van een matige start en hield een punt over aan de confrontatie met het hoog geklasseerde Olympia. De Gennepenaren namen hiermee iets meer afstand van de onderste regionen, maar zijn nog lang niet veilig. Aanstaande zondag gaat Vitesse in Schaijk op bezoek bij DAW, dat op de tweede plaats staat. Dat wordt een nieuwe krachtmeting voor de Gennepenaren.