Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

1 april 2018 14:30

M.H.J. Billekens

GENNEP – Vitesse boekte in de uitwedstrijd tegen Vianen Vooruit een zwaarbevochten, maar uiterst belangrijke 0-1 overwinning.

Vitesse moest aanvankelijk terug tegen een fel startend Vianen Vooruit. Gaandeweg de eerste helft ontworstelden de Gennepenaren zich aan de druk van de gastheren. In de 28e minuut bereikte Ron Janssen met een schitterende vrije trap vanaf de linkerkant Rob Janssen die koppend doelman Remco Loeffen van Vianen Vooruit verschalkte. Vianen Vooruit verhoogde hierna de druk en Vitesse werd in de verdediging gedrongen. In de 31e minuut kon doelman Lex Wever van Vitesse met de voet redding brengen en twee minuten later pakte de Gennepse goalie op knappe wijze een kopbal van dichtbij. Ook in de tweede helft bleef Wever de steun en toeverlaat van zijn team. Wat Vianen Vooruit ook probeerde hij bleef een rots in de branding. In die tweede helft kreeg Vitesse nog enkele kansen om verder weg te lopen, maar het slaagde er niet in om nog te scoren. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Billekens met luid gejuich begroet door Vitesse.

Aanstaande donderdag 5 april speelt Vitesse om 18.30 uur thuis tegen Sparta’25 uit Beek en Donk. Komende zondag 8 april wacht dan weer de thuiswedstrijd tegen Olympia’18 uit Boxmeer. Twee nieuwe krachtproeven voor Vitesse, dat eigenlijk allebei de wedstrijden zou moeten winnen om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen.