25 maart 2018 14:30

Scheidsrechter

K. van Dalen

Onbekend

GENNEP – En opnieuw stond Vitesse met lege handen. De thuiswedstrijd tegen Handel ging met 0-2 verloren.

Vitesse had vanaf het begin moeite met het straf verdedigend Handel. In de 9e minuut kopten de gasten uit een vrije trap over. In de 24e minuut had Vitesse pech toen Thymo Zeelen op de paal schoot na een pass van Ron Janssen. Tot de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. In de tweede helft ging het in de 53e minuut mis voor Vitesse. Een duwtje van Herson Ricardo in de rug van zijn tegenstander leverde de gasten een strafschop op, die door Jeff Rijksen feilloos werd binnen geschoten. Vitesse zocht hierna massaal de aanval en in de 31e minuut schoot Bjorn Hendriks maast. Even later kreeg ook Handel een grote kans, maar die werd door doelman Lex Wever onschadelijk gemaakt. In de 82e minuut schreeuwde heel Vitesse om een strafschop toen Gijs Giebels een duw in de rug kreeg. Tot verbijstering van de Gennepenaren volgde er geen strafschop en kreeg Giebels zijn tweede gele kaart vanwege een schwalbe. Ondanks die man minder situatie bleef Vitesse de aanval zoeken, maar zelfs de mooiste kansen werden niet benut. In de 90e minuut maakte Rob Manders aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 binnen te tikken. Vitesse stond opnieuw met lege handen en moet zich zo langzamerhand zorgen gaan maken om klassenbehoud.  Dat is nog steeds mogelijk, maar dan moet er toch weer eens gewonnen worden. Op Eerste Paasdag gaat Vitesse op bezoek bij Vianen Vooruit. Dat wordt opnieuw een zespunten wedstrijd.