Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

6 mei 2018 14:30

P.J.N. Theunisz

GENNEP – Vitesse kreeg een pak slaag in de uitwedstrijd tegen Nooit Gedacht in Geffen. De gastheren wonnen met maar liefst 4-0.

Beide teams begonnen sloom aan de wedstrijd. Nooit Geacht was over het algemeen net iets feller dan Vitesse. In de24e minuut leidde een ingooi van Nooit Gedacht tot de openingstreffer. Vanaf de ingooi ging de bal snel links naar rechts, waar Duncan Post diagonaal raak schoot. Vlak voor rust kreeg Dennie Strik van Nooit Gedacht een directe rode kaart nadat hij Thymo Zeelen onreglementair afstopte, terwijl deze in kansrijke positie was. In de tweede helft werd Vitesse iets sterker, maar niet echt gevaarlijk. Geen enkele keer werd het doel van Nooit Gedacht onder vuur genomen. In de 61e minuut kreeg Ron Janssen van Vitesse direct rood na een wilde charge. Nooit Gedacht bleef geduldig wachten op de kansen, die in de slotfase ook kwamen. In de 86e minuut scoorde Thijn Vos de 2-0. Twee minuten later kreeg Nooit Gedacht een vrije trap op de rand van het Gennepse strafschopgebied. Nog voor dat die vrije trap genomen kon worden kreeg Jessy Wolff zin tweed gele kaart en Vitesse moest met 9 man de wedstrijd uitspelen. Thijn Vos tekende daarna voor de 3-0 en in de laatste minuut maakte Perry van Herpen er ook nog 4-0 van. Vitesse werd op alle fronten overtroefd door een zeker niet betere tegenstander, die echter net iets meer wilde winnen dan de Gennepenaren. Al met al een teleurstellende middag voor Vitesse, dat moet proberen in de laatste vier wedstrijden iets van het geschonden blazoen te herstellen. Te beginnen aanstaande donderdag (Hemelvaartsdag) als de uitwedstrijd tegen Hapse Boys op het programma staat. Volgende week zondag wacht dan weer de loodzware uitwedstrijd tegen Berghem Sport.