11 maart 2018 14:30

Scheidsrechter

P.H.M. Lange

Onbekend

GENNEP  Na ruim vijf maanden heeft Vitesse eindelijk weer weten te winnen. Op de eigen Heijkuul werd Stormvogels uit Siebengewald met 2-1 verslagen.

Vitesse begon furieus aan de wedstrijd. Al in de 9e minuut was het raak toen Niek Hendriks van zeker 30 meter snoeiharduithaalde. Doelman Jeffrey Koch van de gasten was volslagenkansloos. Vitesse ging door en in de12e minuut rondde Gijs Giebels oog in oog met de Siebengewaldse doelman koelbloedig af na een prachtige pass van Ron Janssen. Vitesse probeerde daarna door te drukken en kreeg ook kans na kans, maar het wist niet meer te scoren. Ook in de tweede helft kregen de Gennepenaren enkele dotten van kansen, die echter jammerlijk werden gemist. Negen minuten voor tijd kwamStormvogels terug in de wedstrijd toen Ingo Custers tegenscoorde. Het werd nog even bloedstollend spannend. Vitesse hield echgter stand en kon daardoor drie kostbare puntenbijschrijven. De ploeg kreeg met deze overwinning loon naarwerken. Het team had alles gegeven en de meeste spelers verlieten dan ook uitgeput het veld. Aanstaande zondag gaat Vitesse in Geffen op bezoek bij Nooit Gedacht, dat op bezoek bij DAW de koploper met 3-5 klopte. Het belooft dus andermaal een zware middag te gaan worden voor Vitesse,