Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

29 april 2018 14:30

S.P.M. Verhaag

GENNEP – Vitesse boekte tin de uitwedstrijd tegen Nijnsel/TVE Reclame een dik verdiende 0-3 overwinning. De Gennepenaren waren op alle fronten beter dan de tegenstander.

Vitesse moest door schorsingen en vakantie nogal wat spelers missen, maar dat was aan het spel niet te zien. Vitesse pakte de gastheren meteen stevig aan en liet dat de hele wedstrijd niet meer los. In de 9e minuut werd een aanval van Vitesse over links knap afgerond door de mee opgekomen Bas Janssen. Nijnsel was in de 37e minuut gevaarlijk, maar doelman Lex Wever van Vitesse kon tot twee keer toe knap redden. In de tweede helft ontsnapte Martijn Custers in de 66e minuut aan zijn bewaker en hij sloot zijn solo af met het tweede Gennepse doelpunt. Drie minuten later mocht Vitesse een vrije trap nemen op zo’n 35 meter van het doel van Nijnsel. Ron Janssen schoot op schitterende wijze raak. Tom Verbeek was daarbij voor het doel van Nijnsel een succesvolle bliksemafleider. Nijnsel werd nog één keer gevaarlijk. Bij een hoekschop in de 76e minuut moest doelman Lex Wever opnieuw tot twee keer toe handelend optreden, Het eerste schot bokste hij uit de hoek en de rebound werkte hij met de voet weg. Dankzij deze overwinning is Vitesse gestegen naar de tiende plaats en hoeft het niet meer zo naar beneden te kijken. Aanstaande zondag wacht Vitesse de volgende zware opgave als het op bezoek gaat bij Nooit Gedacht in Geffen. Spelend als in de laatste weken liggen er beslist kansen voor de Gennepenaren.