Sparta'25 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

5 april 2018 18:30

R.P.J.H. Kerkhof

GENNEP – Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta’25 uit Beek en Donk met duidelijke cijfers gewonnen. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de Gennepenaren.

Vitesse werd in de beginfase teruggedrongen door een energiek startend Sparta’25. De Gennepenaren gaven echter geen kansen weg en in de 11e minuut werd razendsnel toegeslagen. Gijs Giebels opende uit een tegenaanval de score: 1-0. Sparta ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar Vitesse hield het hoofd koel en de goal schoon. In de 26e minuut leverde een snelle aanval net geen doelpunt op. De kopbal van Gijs Giebels ging net naast. Meteen daarop kreeg Sparta een grote kans op de gelijkmaker, maar doelman Lex Wever bracht redding. In de 36e minuut leverde de volgende snelle aanval wel succes op voor Vitesse. Nu stond Thymo Zeelen op de goed plek om af te ronden: 2-0. In de tweede helft zette Sparta aan voor een groot offensief en in de 62e minuut hadden de gasten succes. Jeremy Raaijmakers verkleinde de achterstand tot 1 doelpunt. Vitesse liet zich echter niet van de wijs brengen en in de 67e minuut tekende Thymo Zeelen voor de 3-1. Vuitesse controleerde daarna de wedstrijd en in de 90e minuut rondde Niek Hendriks een schitterende solo door het strafschopgebied van Sparta af met de 4-1. Vitesse lijkt zich te herstellen van een slechtere periode en is mogelijk op de goede weg. Toch moet worden gewaakt voor te veel optimisme. De weg naar boven en dus klassebehoud is nog lang en zwaar. Aanstaande zondag kan Vitesse in eigen huis een nieuwe stap omhoog zetten als Olympia’18 uit Boxmeer op bezoek komt. Dat belooft andermaal een loodzware pot te worden voor de Gennepenaren.