2 - 2

DAW 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

28 januari 2018 14:30

GENNEP – Vitesse is het jaar goed begonnen. Op de eigen Heijkuul werd tegen koploper DAW met 2-2 gelijk gespleed.

Vanaf de eerste minuut speelden beide teams vol voor de overwinning. De toeschouwers kregen dan ook een prachtige en spannende wedstrijd te zien. De eerste kansen waren voor Vitesse, maar die leverden geen doelpunt op. Vitesse bleef de aanval zoeken en had in de24e minuut succes. Doelman Van Aalst van de gasten kon een schot van Gijs Giebels nog afweren, maar de volgende inzet werd door Robyen van der Heijden van DAW in eigen doel gewerkt. Vitesse ging op zoek naar een tweede doelpunt en DAW joeg op de gelijkmaker. Het bleef tot de rust echter 1-0. In de tweede helft kwam DAW in de 55e minuut op 1-1 dankzij een doelpunt van Bart Vos. Vitesse ging echter niet bij de pakken neerzitten en zocht opnieuw de aanval. En met succes. In de 66e minuut schoot Gijs Giebels raak uit een voorzet van Jessy Wolff. Helaas kon ook deze voorsprong niet worden vastgehouden. In de 74e minuut kon Lex Wever net niet bij een hoge bal. Corik Megens was hem iets te snel af en kopte de gelijkmaker binnen. In de resterende tijd streden beide teams vol voor de overwinning, maar gescoord werd er niet meer.  Vitesse is het nieuwe jaar goed begonnen en heeft laten zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Aanstaande zondag wacht de Gennepenaren uit bij excellent in Oploo een nieuwe krachtproef.