Berghem Sport 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

26 november 2017 14:30

R. Hajo

GENNEP - Ver in de blessuretijd scoorde Vitesse alsnog de gelijkmaker tegen een zeker voor rust beter Berghem, Sport. Het werd voor de derde keer op rij 1-1.

Berghem Sport kreeg in de eerste 20 minuten zeker drie honderd procent kansen. Vitesse kwam er nauwelijks aan te pas en liep voortdurend achter de feiten aan. Pas in de 21e minuut wisten de Gennepenaren op goal te schieten. In de23e minuut namen de gasten de leiding dankzij een doelpunt van Jordi Verhagen. Vreemd genoeg ging, net als vorige week Vianen Vooruit, nu ook Berghem Sport wat gas terugnemen. Vitesse kreeg hierdoor wat meer grip op de wedstrijd, maar werd voor rust niet gevaarlijk. In de tweede helft gingen de Gennepenaren agressiever spelen en Berghem Sport werd meer teruggedrongen. Nu kwamen er ook kansen, maar die leverden niets op. In de 69e minuut kreeg Dave Eveleens van de gasten direct rood nadat hij Gennepenaar Gijs Giebels onderuithaalde. Vitesse ging nog meer op de aanval spelen en nam achterin meer risico’s. Toch leek de wedstrijd in een Gennepse nederlaag te gaan eindigen. Twee minuten in de blessuretijd kreeg Joel van de berg van de gasten zijn tweede gele kaart en Berghem Sport moest met 9 man verder. In de vijfde minuut van de extra tijd leverde dat zowaar nog een doelpunt op. Bjorn Hendriks haalde tot. grote vreugde van de Gennepenaren de trekker over. Zuur voor de gasten, maar geweldig voor de thuisclub. Voor de vierde keer op rij behaalde Vitesse een gelijkspel. Veel is het daar niet mee opgeschoten. Het staat nog steeds op de twaalfde plaats. Aanstaande zondag gaat Vitesse op bezoek bij Boekel Sport, dat afgelopen zondag niet in actie kwam. Wil Vitesse weg uit de kelder van de derde klasse, dan zal het eindelijk weer eens moeten gaan winnen.