2 - 1

Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

22 oktober 2017 14:30

Vitesse verliest voor de vierde keer GENNEP - Vitesse verloor zondag voor de vierde keer op rij. Nu was Handel in eigen huis met 2-1 de gelukkige.

Vitesse had het in Handel moeilijk met het fysieke en opportunistische spel van de gastheren. De Gennepenaren leden steeds weer balverlies, waarna Handel met lange halen de bal naar voren roste. In de 21e minuut was ere toch een kans voor Vitesse. Het schot van Niek Hendriks belandde echter op het net. Een harde vrije trap van Jimmy Brons werd even later gemist door de Gennepse voorhoede. In de 29 e minuut sloeg Handel onverwacht toe. Mark de Waard kopte uit een corner de bal over twee Gennepse verdedigers in de korte hoek. Vitesse bleef voetballend de oplossing zoeken, maar wist die vooralsnog niet te vinden. In de 58e minuut belandde een vrije trap van Jimmy Brons nog op de lat. In de 64e minuut was het wel raak. Nu belandde een vrije trap van Jimmy Brons tegen de paal, waarna Niek Hendriks met de hak de gelijkmaker liet aantekenen. Vitesse ging er weer in geloven en Handel werd teruggedrongen. De winnende treffer leek slechts en kwestie van tijd. Handel leunde achterover en loerde op de counter. In de 87 e minuut werd balverlies op het middenveld Vitesse fataal. Handel counterde razendsnel over de linkerkant en de terug gelegde bal werd door de aanstormende Koen Fonken in het Gennepse doel geschoten. In de lange blessuretijd probeerde Vitesse wanhopig om deze achterstand opnieuw weg te werken, maar slaagde daar niet in. Vitesse beet voor de vierde achtereenvolgende keer in het stof en ziet de laatste plaats steeds dichterbij komen. Aanstaande zondag ontvangt Vitesse Nooit Gedacht uit Geffen., dat op de vijfde plaats staat. De Gennepenaren kunnen zich geen nieuwe nederlaag permitteren en zullen deze wedstrijd koste wat het koste moeten winnen.