Vittesse'08 ook in de vierde wedstrijd met lege handen

3 - 1

Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

15 oktober 2017 14:30

GENNEP -  Ook na de vierde wedstrijd stond Vitesse met lege handen. De inzet was goed, maar scoren te moeilijk. In Beek en Donk was Spartas’25 uiteindelijk met 3-1 te sterk.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Vitesse. Doelman Van de Acker kon het schot van Gijs Giebels echter naast het doel werken.  In de 6e minuut sloeg Sparta razendsnel toe. Jessy Wolff werd slim aan de kant geduwd en Jaccy van den Enden kon ongehinderd op het Gennepse doel afgaan. Hij liet doelman Marc van Ginkel kansloos: 1-0. Nog geen minuut later was het al 1-1. Gijs Giebels werd in het strafschopgebied van Sparta onderuitgehaald en de bal ging op de stip. Niek Hendriks schoot de strafschop onberispelijk binnen. Beide ploegen streden hierna fel voor de tweede treffer. Vitesse kreeg enkele kansjes, maar slaagde er niet in die te verzilveren. In de 25e minuut kwam Sparta er razendsnel uit en Rick van Heijnsbergen zorgde voor de 2-1. In de tweede helft probeerde Vitesse uit alle macht de bakens te verzetten, maar alle pogingen liepen op niets uit.  De verdediging van Sparta wist steeds een oplossing te vinden. In de 83e minuut leidde dom balverlies op het middenveld de derde treffer in van Sparta. Elco van Schijndel zorgde voor de 3-1 eindstand. Vitesse had hard gewerkt, maar stond opnieuw met lege handen. Aanstaande zondag gaat Vitesse op bezoek bij Handel, dat Berghem Sport op een 7-1 nederlaag trakteerde. Het belooft dus wederom een loodzware opgave te worden voor de Gennepenaren.