3 - 0

Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

1 oktober 2017 14:30

GENNEP -  Vitesse ging in Boxmeer in de tweede helft met 3-0 onderuit tegen Olympia. Behalve in de openingsminuten waren de Gennepenaren de gehele wedstrijd de mindere.

Vitesse kreeg in de eerste minuten twee goede kansen om de score te openen, maar die werden niet benut. Na zo’n 10 minuten nam Olympia het heft in handen. Het liet Vitesse komen, om vervolgens razendsnel te counteren Dat liep iedere keer goed af. In de 43e minuut was Jessy Wolff net te laat en hij haalde zijn tegenstander net voor het strafschopgebied onderuit. Dat kwam de Gennepse verdediger op een rode kaart te staan. De toegekende vrije trap leverde voor Olympia niets op. Na rust probeerde Vitesse, ondanks de numerieke minderheid, toch de aanval te zoeken. Olympia profiteerde hiervan in de 62e minuut. Stan Claassen scoorde het openingsdoelpunt uit een messcherpe counter. Vijf minuten later scoorde de Boxmeerse spits opnieuw. In de 74e minuut maakte Furkan Sarioglu de Gennepse nederlaag compleet door de 3-0 te scoren. Vitesse was deze middag over het geheel genomen duidelijk de mindere en leed derhalve een terechte nederlaag. Aanstaande zondag ontvangt Vitesse op de Heijkuul Nijnsel/TVE Reclame, dat uit bij Excellent met 1-3 wist te winnen.