24 september 2017 14:30

Scheidsrechter

R. Rutten

Onbekend

GENNEP -  Vitesse is de competitie begonnen met een 2-0 thuisoverwinning op Excellent. Die stand was bij rust al bereikt.

Vitesse begon enigszins aarzelend aan de wedstrijd, maar nam al snel het initiatief.  Inde6e minuut bereikte een pass van Thymo Zeelen Bjorn Hendriks, die van dichtbij de openingstreffer voor zijn rekening nam. Vitesse verzui9mde daarna om door te drukken. Excellent slaagde er maar niet in om gevaarlijk te worden. Zo bleef het lang 1-0. In de 43e minuut bediende Bjorn Hendriks Martijn Custers die goed wegdraaide van zijn tegenstander en dat betkende 2-0. Meteen daaro moest doelman Lex Wever van Vitesse handelend optreden om een schot van Roel Verberk onschadelijk te maken. Na rust bleef Vitesse de bovenliggende partij.  In de 56e minuut was het bijna 3-0, maar de bal kon nog net voor de lijn worden gekeerd. Twee minuten later schoot Rick van Koulil uit een voorzet van Chris van Duynhoven over het Gennepse doel. Excellent bleef proberen met lange ballen voor gevaar te zorgen, maar de Gennepse verdediging bleef overeind. Aanstaande zondag gaat Vitesse in Boxmeer op bezoek bij Olympia ’18. Dat belooft op voorhand een zware wedstrijd te worden.