1 - 2

Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, Groep 1 15

16 september 2017 17:00

GENNEP -  Vitesse heeft de bekerwedstrijd tegen Achates in door een doelpunt in de 94e minuut me 1-2 gewonnen. De Gennepenaren gaan daardoor verder in het bekertoernooi.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de door een tragisch ongeval omgekomen Danial Yousefi. Beide teams speelden daarom met rouwbanden. Voor Vitesse had dit toch wel consequenties. De Gennepenaren moesten 3 spelers vervangen, die naar de uitvaart waren. De eerste grote kans was voor de Ottersummers. In de 19e minuut ging de bal op de stip na een overtreding in het Gennepse strafschopgebied. Doelman Marc van Ginkel van Vitesse pakte het schot van Johan Kleijnen echter klemvast. Vitesse werd hierna steeds sterker en Achates werd teruggedrongen. Het was aan doelman Stefan Arts van de Ottersummers te danken, dat Vitesse pas in de 31è minuut scoorde. Toen was ook hij kansloos op een schot van Martijn Custers. Vitesse probeerde daarna door te drukken, maar wist niet meer te scoren. In de tweede helft pakte Achates de zaken energieker aan. Vitesse werd eerder opgevangen en de Gennepenaren kregen het erg lastig. In de 50e minuut scoorde Jerral Taihutu uit een snelle aanval de 1-1. Voor Achates was deze stand voldoende om de tweede ronde te bereiken. Vitesse ging uit alle macht op de aanval spelen en dat leverde Achates enkele goed counterkansen op. Nu bewees doelman Marc van Ginkel van Vitesse zijn waarde voor de club.  Toen iedereen zich al bijeen 1-1 eindstand leek te hebben neergelegd sloeg Vitesse ver in de extratijd toch nog toe. Bjorn Hendriks rukte via de rechterkant op en kreeg de bal via een kluts met een tegenstander terug. Zijn snoeihard schot verdween onhoudbaar in de hoek:1-2. Nog geen minuut later was de wedstrijd afgelopen en had Vitesse ook zijn derde bekerwedstrijd winnend afgesloten. Aanstaande zondag speelt Vitesse om 14.30 uur op de Heijkuul de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander is dan Excellent uit Oploo.