2 - 4

Vitesse'08 1 (zon)

Mannen, 1, Groep 1 15

10 september 2017 14:30

GENNEP -  Vitesse had in Oeffelt de handen meer dan vol aan een enthousiast spelend de Zwaluw. In de tweede helft bogen de Gennepenaren een 2—1 achterstand toch om in een 4-2 overwinning.

Vitesse moest al na 6 minuten een tegenslag verwerken toen Herson Ricardo meteen hamstringblessure moest uitvallen. Dit noopte trainer Fabian Krebbers tot enkele omzettingen binnen het team. De organisatie was daardoor even zoek bij Vitesse en De Zwaluw profiteerde daarvan. In de 12e minuut belandde een lange bal van achteruit bij Stan Geurts, die doelman Lex Wever het nakijken gaf: 1-0. Het duurde tot de 44e minuut voordat Vitesse die achterstand ongedaan kon maken, Niek Hendriks tekende voor de gelijkmaker. Amper een minuut later stond De Zwaluw weer op voorsprong. Een Gennepse verdediger duwde licht in de rug van een Oeffeltse aanvaller en de bal ging op de stip. Willem van Haren scoorde de 2-1. Na rust was het al na 4 minuten weer gelijk. Thymo Zeelen scoorde uit een voorzet van Gijs Giebels. Vitesse werd nu wat sterker en De Zwaluw kreeg het steeds moeilijker. In de 65e minuut echter zag Thymo Zeelen direct rood nadat hij wat al te impulsief reageerde op een forse tackle. Desondanks bleef Vitesse domineren. In de 78e minuut zette de voor Martijn Custers ingevallen Acheraf Mabtoul Vitesse op voorsprong en in de 87e minuut bezegelde de eveneens ingevallen Basim Sayeb het lot van De Zwaluw. Vitesse herstelde zich na rust van een moeizame eerste helft en heeft hierdoor nog altijd zicht op overleven in het bekertoernooi. Daarvoor moet aanstaande zaterdag dan wel in Ottersum gewonnen worden van Achates. Bij een gelijkspel, of overwinning gaan de Ottersummers door. Deze wedstrijd begint 16 september om 17.00 uur.